Alphakurs

Vem som helst kan gå en Alphakurs, men den vänder sig speciellt till dig som vill utforska livet och och den kristna tron lite närmare eller är lite osäker på vad du egentligen tror på. Kursen är utformad för att passa dig som inte är van att gå i kyrkan.

Vårterminens kurs startar upp med en prova-på-gång tisdag den 28 januari kl. 18:30-21.00 och följs av kursstart tisdag den 4 februari. Sista gång för terminen är 7 april. Kostnad 40 kr/gång för maten.

För anmälan – hör av dig till oss på telefon: 0470-71 13 71 eller mail: alpha@ulriksbergskyrkan.se

Hur kan en Alphakväll se ut?

Vi börjar med att äta något tillsammans, därefter hålls ett kortare föredrag som tar upp ett ämne som berör livet och kristen tro. Sedan delar vi upp oss i grupper för att samtala. Många upplever samtalsgruppen som ett av de mest positiva inslagen i Alphakursen.

Här är några exempel på ämnen som tas upp under en Alphakurs: Vem är Jesus? Varför måste Jesus dö? Hur kan jag tro? Vad ska vi ha kyrkan till? Finns det mer att upptäcka i livet?

Se filmen för att få en glimt av Alpha!

Beta – fortsättning på Alpha

Beta är en fortsättning för dig som gått en Alphakurs. I Beta får du tillfälle att ytterligare fördjupa samtalet kring stora och små livsfrågor. Vi inleder kvällen tillsammans med Alpha med en gemensam måltid. Därefter ägnar vi resten av kvällen åt att samtala utifrån Betadeltagarnas – dina – frågor och önskemål.

Vill du veta mer om Alpha eller Beta?!

Hör av dig till oss på telefon: 0470-71 13 71 eller mail:
alpha@ulriksbergskyrkan.se
beta@ulriksbergskyrkan.se